Porfyrgårdens förskoleblogg

Porfyrgårdens förskola ligger i ett naturskönt område där vi har världens underbaraste utemiljö alldeles inpå knuten. Förskolan består av två avdelningar, Herrgården där vi för tillfället har 16 barn i åldrarna 1-3 år och med tre pedagoger och Annexet där det för tillfället är 18 barn i åldrarna 4-6 år med 4 pedagoger.



9 januari 2014

kompetensutvecklingsdagar

Vi  pedagoger började terminen med två dagars kompetensutveckling för all personal inom kultur och fritid, IFO, kansli, kost, elevhälsa, grundskola, fritidshem och förskola.
Vi har deltagit i följande föreläsningar

Siv Sagerberg, Våga vilja växa, ledarskap i förskola och fritidshem
där fick vi ta del av hennes tankar kring pedagogiskt ledarskap, vägledande förhållningssätt, effektiva team och kommunikation. ni kan se mer här:

Mia Hultman, Det värdefulla ledarskapet. Den föreläsningen handlade om värderingar och hur olika vi kan tolka saker. se mer

Urban Hansson, Trygga team i förskolan – verktyg för mindre stress och bättre trivsel bland personalen , hans tankar om arbetslagsutveckling och hur våra olikheter är teamets viktigaste tillgång.  se mer

och avslutningsvis lyssnade vi på Paul Collard vars föreläsning hette: What is creative learning and why is it important : han ville visa hur man genom att använda sig av elevens egen kreativa kraft kan uppnå bättre skolresultat, samtidigt som barnen tycker att det är roligt att lära sig och mår bra av det, ett internationellt perspektiv på kreativ inlärning. läs mer om Paul här:

Det var två mycket lärorika dagar för oss och vi känner oss nu laddade för en ny termin med massor av nya tankar och intryck i våra huvuden. Det var också roligt att få träffa alla sina kollegor i kommunen och utbyta tankar och "mingla" med dem.
Tack till alla ansvariga och tack till Hotell Älvdalen för god mat och bra service!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar