Porfyrgårdens förskoleblogg

Porfyrgårdens förskola ligger i ett naturskönt område där vi har världens underbaraste utemiljö alldeles inpå knuten. Förskolan består av två avdelningar, Herrgården där vi för tillfället har 16 barn i åldrarna 1-3 år och med tre pedagoger och Annexet där det för tillfället är 18 barn i åldrarna 4-6 år med 4 pedagoger.



18 februari 2014

Alla Hjärtans dag´s fest

Vi hade ju gjort ett fint inbjudningskort till  Alla hjärtansdag´s party och lämnat i annexet.  Alla hjärtans dag var ju i fredags men eftersom det var så lite barn här då av olika anledningar så beslöt vi att ha festen igår, Måndag.
Vi hade gjort fina hjärtan och dekorerat med i taket och hängt upp ballonger.
När barnen och pedagogerna kom in från annexet på måndagsförmiddagen hade vi först lite disco, sen fikade vi - popcorn och Kärleksmums.

dansa runt i ring

här dansar vi ....

buggar lite med fröken...


i dansens virvlar

Go´ fika

kärleksmums

vi fikar tillsammans , stora och små

mums

popcorn är gott

Vi dansar med barnen flera gånger i veckan , det stärker vikänslan i gruppen, vilket är viktigt  men det stärker också självkänslan . Vi tränar motorik och rytmik till musik och barnen älskar det, ingen är blyg , alla vill vara med.

lpfö-98förskolan skall stäva efter att varje barn

- utvecklar sin identitet och känner sig trygg i den.
-utvecklar sin motorik, koordinationsförmåga och kroppsuppfattning samt förståelse för vikten av att värna om sin hälsa och sitt välbefinnande.
-utvecklar sin skapande förmpga och sin förmåga att förmedla upplevelser, tankar och erfarenheter i mpnga uttrycksformer som lek, bild, rörelse, sång och musik, dans och drama.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar