Porfyrgårdens förskoleblogg

Porfyrgårdens förskola ligger i ett naturskönt område där vi har världens underbaraste utemiljö alldeles inpå knuten. Förskolan består av två avdelningar, Herrgården där vi för tillfället har 16 barn i åldrarna 1-3 år och med tre pedagoger och Annexet där det för tillfället är 18 barn i åldrarna 4-6 år med 4 pedagoger.



17 mars 2014

Bubbel!

Idag har vi invigt vårt vattenleksrum! Vi började med att titta på ett kort och pratade om vad vi såg på bilden. Det var skumbubblor. Vi resonerade om vad man behöver för att göra bubblor och kom först fram till att det behövdes: mugg, sugrör som man blåser i och diskmedel. Vi provade men det blev inga bubblor. Kanske det behövdes mer diskmedel -vi provade igen, men inga bubblor. Till slut kom vi fram till att det nog behövdes vatten också, och då fungerade det!

Vatten, diskmedel, mugg och sugrör att blåsa i behövs för att göra bubblor
Här blir det bubblor!
Det behövs en balja till
Stora bubblor
Små bubblor
Det finns många andra spännande saker på hyllorna i vattenrummet,
men det får vi undersöka en annan gång

Ur förskolans läroplan sid 9: 

2.2 UTVECKLING OCH LÄRANDE
"Den pedagogiska verksamheten ska genomföras så att den stimulerar och utmanar barnets utveckling och lärande. Miljön ska vara öppen, innehållsrik och inbjudande. Verksamheten ska främja leken, kreativiteten och det lustfyllda lärandet samt ta till vara och stärka barnets intresse för att lära och erövra nya erfarenheter, kunskaper och färdigheter."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar