Porfyrgårdens förskoleblogg

Porfyrgårdens förskola ligger i ett naturskönt område där vi har världens underbaraste utemiljö alldeles inpå knuten. Förskolan består av två avdelningar, Herrgården där vi för tillfället har 16 barn i åldrarna 1-3 år och med tre pedagoger och Annexet där det för tillfället är 18 barn i åldrarna 4-6 år med 4 pedagoger.



10 september 2015

Vi målar!

Att måla vid staffliet är uppskattat av barnen.
När man får uttrycka sig fritt med färger och olika penslar över ett alldeles nytt papper (och ibland kanske lite över golv, händer och ansikte också) ända tills man känner sig nöjd med sitt skapande då stimulerar man sin förmåga att tänka kreativt.
Man upptäcker hur grundfärger blandas till nya färger och hur "streck och kluttar" blir till på papperet och hela skapandet blir till ett roligt arbete.
Ibland vill man medvetet skapa en bild av något och ibland "klottrar" man bara med färg och penslar för experimenterande och känslans skull.
Ibland kanske man t o m målar så mycket att papperet går sönder och blir till en liten boll... och ibland kanske man blir nöjd med bara ett enda streck på papperet.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar