Porfyrgårdens förskoleblogg

Porfyrgårdens förskola ligger i ett naturskönt område där vi har världens underbaraste utemiljö alldeles inpå knuten. Förskolan består av två avdelningar, Herrgården där vi för tillfället har 16 barn i åldrarna 1-3 år och med tre pedagoger och Annexet där det för tillfället är 18 barn i åldrarna 4-6 år med 4 pedagoger.



5 oktober 2015

Internationella barndagen

Det finns så många olika dagar numera...korvens och kanelbullens dag, nallens dag..frimärkets dag..ja nästan vad som helst kan uppmärksammas. Just idag 5 oktober är det den Internationella barndagen i Sverige. Den dagen hör samman med Förenta nationernas konvention om barnens rättigheter. På den här dagen är det tänkt att alla delar av samhället ska fokusera på barnets behov och rättigheter. Vi passade på att läsa och samtala om en bok om mångfald och allas lika värde - "Så olika! Så lika!"




Läroplanen
Verksamheten ska syfta till att barnens förmåga till öppenhet och respekt för skillnader i människors uppfattningar och levnadssätt utvecklas samt att barns behov av att på olika sätt få reflektera över och dela sina tankar om livsfrågor med andra ska stödjas.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar