Porfyrgårdens förskoleblogg

Porfyrgårdens förskola ligger i ett naturskönt område där vi har världens underbaraste utemiljö alldeles inpå knuten. Förskolan består av två avdelningar, Herrgården där vi för tillfället har 16 barn i åldrarna 1-3 år och med tre pedagoger och Annexet där det för tillfället är 18 barn i åldrarna 4-6 år med 4 pedagoger.



21 maj 2015

Förskolans dag 2015

Idag den 21 maj uppmärksammas förskolan och dess viktiga verksamhet. 

"Väldigt många är nöjda med förskolan i Sverige. Det måste vi förstås fira! Förskolans dag firas den tredje torsdagen i maj varje år av barn och vuxna över hela landet. Förskolan har inte bara en viktig roll för barns lärande - verksamheten är även den mest uppskattade kommunala verksamheten. Enligt Svenskt kvalitetsindex 2014 är 77 procent av svenskar nöjda med förskolan. Det är ännu ett skäl till att uppmärksamma Förskolans dag.." (Lärarförbundets hemsida)

Så här firade Porfyrgårdens förskola med ballonger, flaggan hissad upp i den blå och vindstilla himlen med solens härligt varma sken. ÄNTLIGEN!

Vi sjunger tillsammans

Vi fikar...

...kärleksmums...

....och bananmuffins
Efter fikat blåste vi stora såpbubblor som det var roligt att "jaga" och  så lekte vi en stund tillsammans innan det plötsligt redan var dags för lunch.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar