Porfyrgårdens förskoleblogg

Porfyrgårdens förskola ligger i ett naturskönt område där vi har världens underbaraste utemiljö alldeles inpå knuten. Förskolan består av två avdelningar, Herrgården där vi för tillfället har 16 barn i åldrarna 1-3 år och med tre pedagoger och Annexet där det för tillfället är 18 barn i åldrarna 4-6 år med 4 pedagoger.



25 maj 2015

Inskolning

Vi kommer att få nya kompisar till herrgården under höstterminen, för att underlätta för Er föräldrar kommer här våra inskolningsrutiner:

Inskolning till Herrgårdens förskoleavdelning görs under en tvåveckors-period, men den är alltid individuell och ska alltid utgå ifrån varje barns eget behov. 

De första dagarna är du som förälder med och tar hand om ditt barn. Föräldern är med i verksamheten och det är den som ”lotsar” in barnet i verksamheten.

De första dagarna handlar mycket om att bekanta sig med miljön och människorna som finns i den, både för ditt barn men även för dig som förälder. Det finns många tillfällen för tankar, frågor och funderingar - vi lägger stor vikt vid att man som förälder känner sig trygg och får förtroende för oss. 

Eftersom vi som pedagoger blir ”ersättningsperson” till barnet är det viktigt att barnet får tid att knyta an till oss och känna trygghet med oss. Så småningom blir barnet lite tuffare och vill gå egna vägar utan sin förälder och föräldern kan med gott samvete sitta och vara lite tråkig så att barnet själv får chans att ta egna initiativ.

I slutet av den första veckan brukar barnet känna sig tryggt nog att bli lämnad till pedagogerna under en kortare tid. Det kan komma någon liten tår eller två eftersom barnets viktigaste person ska ”ersättas” men det brukar fort gå över tillsammans med en trygg pedagog och roliga kompisar.

Under den andra inskolningsveckan ska föräldern finnas tillgänglig, men man behöver inte vara närvarande i förskolan,  barnet kommer att ha korta dagar i förskolan under inskolningen.Det kan även vara så att föräldern behöver vara ytterligare dagar tillsammans med sitt barn i förskolan.

Varmt välkomna till oss på Herrgården, Porfyrgårdens förskola!

Vi ser fram emot att få ta hand om och lära känna just ditt barn!

  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar